chleb bezglutenowy

Chleb o bardzo niskiej zawartości glutenu

Chleb ze skrobi pszennej i grysu sojowego z dodatkiem ziaren słonecznika i siemienia lnianego.

Ważne! Chleb nie jest całkowicie pozbawiony glutenu. Jest przeznaczony dla osób, które chcą ograniczyć spożywanie glutenu, a nie dla osób, które muszą pozostawać na diecie bezglutenowej ze względów zdrowotnych.

 

 

 

2 myśli nt. „Chleb o bardzo niskiej zawartości glutenu

  1. Olga

    Chleb kupiłam. Pierwszy kęs i szok bo słodki jak ciasto. Za słodki, ciekawe ile cukru drożdży i jaki sklad jest wogóle. Niestety klei się bardzo do zębów jakby był zakalcem.. szkoda

    Odpowiedz
    1. Adam Lemańczyk

      Pani Olgo, wyczuwalna słodycz jest spowodowana naturalną słodyczą surowców użytych do produkcji chleba. Mała ilość glutenu w cieście powoduje też, że ma on inna strukturę niż pozostałe produkty

      Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>