Chleb z mąki orkiszowej z pełnego przemiału, z dodatkiem mąki pszennej i żytniej oraz słonecznika, płatków orkiszowych, skrobi kukurydzianej. Artykuł o chlebie z niskim indeskem glikemicznym tutaj.
Chleb z niskim indeksem glikemicznym jest polecany dla osób odchudzających się i chorych na cukrzycę.
Wielkość: 400 g
Czy mogliby Państwo udostępnić składniki pieczywa? Jest podane tylko z jakiej jest mąki i czy na zakwasie. Prosiłabym o pełny skład, rodzaj przemiału mąki i wszystkie składniki pomocnicze. To jest obowiązkiem każdego producenta. Chcę wiedzieć ile sztucznych i szkodliwych składników jest w pieczywie. Pieczywo jest smaczne i jeżeli jest choć jeden chlebek, który nie ma żadnych polepszaczy, uzdatniaczy i konserwantów to będę go kupować codziennie. Z poważaniem Halina Burdziak
Pani Halino, w każdym sklepie są dostępne karty produktów pieczywa, ekspedientka powinna to pani udostępnić.
Skoro to NIE TAJEMNICA ja również przyłączam się do prośby Pani Haliny.
Owszem widziałam w sklepie taką kartę informacyjną ale….. chciałabym mieć możliwość spokojnego przeanalizowania składu tym bardziej , że interesuje mnie chleb z niskim indeksem. Pozostali domownicy mają inne preferencje ale…. musimy mieć łatwy dostęp do wiedzy na temat składników.
Myślę, że strona internetowa jest fantastycznym miejscem do podania takich informacji.
ENTER i…… zainteresowani będą wdzięczni.
Pozdrawiam
Bogusia
Pani Bogusławo, ponieważ nie jest to tajemnicą, karty produktu są dostępne w sklepie. W najbliższym czasie nie jest przewidziana zmiana w tym zakresie. Pozdrawiam ciepło.