O firmie

 

Wczoraj…

Przedsiębiorstwo handlowo – produkcyjne „Bagietka” Sp. z o.o. powstało w 1992 r. Pierwotnym założeniem była produkcja pieczywa francuskiego, zwłaszcza bagietek, w kontekście lokalizacji firmy usytuowanej przy Al. Bayeux, której zabudowa nawiązuje do miasta we Francji, w regionie Dolnej Normandii, w departamencie Calvados. Potrzeby rynku zweryfikowały początkowy zamysł i w krótkim okresie czasu oferta została znacznie poszerzona. Proces rozbudowy i stałego unowocześniania bazy produkcyjnej w latach 90-tych pozwolił na ugruntowanie marki na rynku lokalnym. W odpowiedzi na oczekiwania klientów i nowe trendy od 2005 r nastąpiła szczególna intensyfikacja rozbudowy działu cukierniczego. W tym samym czasie otwarto liczne nowe punkty sprzedaży w okolicznych miejscowościach.

Bagietka chojnice

Dzisiaj…

Dystrybucję swoich wyrobów prowadzimy w ponad 50 wyspecjalizowanych stoiskach i sklepach firmowych w pięciu województwach. W 2013 r zakończyliśmy budowę nowoczesnej hali o powierzchni 1700 m2, przy ul. Grunowo, w Chojnicach. Inwestycja ta pozwoliła nam na zastosowanie nowoczesnej technologii i rozszerzenie asortymentu cukierniczego. Zakupiliśmy nowe maszyny, które  wpłynęły na poprawę jakości produkcji. We wcześniejszym obiekcie pozostała piekarnia, której całkowity remont zakończyliśmy w 2014 r. Pozyskane dodatkowe miejsce pozwoliło na utworzenie wzorcowego sklepu Dom chleba.

dom chleba chojnice

Umiejętne połączenie tradycji z nowoczesnością stanowi o sile i popularności piekarni i cukierni „Bagietka”, czego najlepszym dowodem jest liczba ok. 300 tys. Klientów, którzy w każdym miesiącu kupują nasze produkty. Zarząd przedsiębiorstwa prowadzi polityką otwartą na nowości i elastycznie reaguje na wszelkie zmiany w nowoczesnym piekarnictwie i cukiernictwie. Nowe ustawodawstwo, trendy pojawiające się na rynku oraz oczekiwania klientów weryfikują nasze dalsze działania.

Nowy budynek cukierni przy ul. Grunowo w Chojnicach

Nowy budynek cukierni przy ul. Grunowo w Chojnicach

Jutro…

W najbliższych latach będziemy koncentrować się na rozwoju dotychczasowej działalności. Zamierzamy kontynuować rozszerzanie sieci sprzedaży oraz remontować kolejne stoiska. Planujemy dalszy innowacyjny rozwój działu cukierniczego, a w dziale piekarniczym będziemy dążyć do poszerzania oferty ekologicznego pieczywa opartego na tradycyjnych recepturach. Umożliwi to sprostanie nawet najbardziej wyrafinowanym gustom konsumentów i skuteczne konkurowanie na rynku.

Cukiernia, Chojnice, ul. Grunowo

Cukiernia, Chojnice, ul. Grunowo

Zdrowe żywienie

W dbałości o zdrowie naszych klientów stosujemy produkcję pieczywa metodami tradycyjnymi, przez co produkty naszej firmy znajdują uznanie u konsumentów. W ostatnich latach obserwuje się wyraźnie rosnące zainteresowanie produktami piekarskimi na naturalnych zakwasach, które niezmiennie, od momentu powstania firmy z powodzeniem stosujemy w cyklu produkcyjnym. W produkcji cukierniczej bazujemy na sprawdzonych przepisach, dzięki czemu nasze wyroby kojarzą się z domowymi wypiekami. Zdrowa żywność, jakość i estetyka to cel, który z powodzeniem realizujemy. Własne receptury, bazujące na tradycyjnych przepisach oraz zaufani dostawcy wysokiej klasy surowców są gwarantami doskonałego, powtarzalnego wyrobu pozwalającego na utrzymanie stabilnej, wysokiej pozycji na rynku. 

dch

Nasze osiągnięcia:

wyroznienie2013 dyplom wyroznienie2014

 

2015 r – tytuł Gepard Biznesu w branży spożywczej

statuetka_4

 

 

 

 

 

 

Certyfikat jakości

W 2004 r. firma wdrożyła System Zarządzania Jakością ISO 9001 : 2000 i System Bezpieczeństwa Żywnościowego HACCP DS. 3027 E:2002.