jabłecznik

Chleb żytni i jabłecznik

Oto dwie nowości: chleb żytni ze słonecznikiem i ciasto z jabłkami.

Chleb żytni ze słonecznikiem nie ma dodatku mąki pszennej. Jest produkowany w wydłużonej technologii, kwas dojrzewa kilka dni, w odpowiedniej temperaturze, co zdecydowanie wpływa na strukturę miąższu i smak. Chleb jest elastyczny, pachnący i dłużej się przechowuje. Ziarna słonecznika znajdziesz w cieście i na wierzchu bochenka.

Od poniedziałku 7 grudnia będziesz mógł skosztować kolejnej nowości – jabłecznika florentynkowego.

Gruba warstwa prażonego jabłka z dodatkiem cynamonu i rodzynek na spodzie biszkoptowo-tłuszczowym. Całość posypana karmelizowanymi płatkami migdałowymi – to musi być pyszne.

jabłecznik

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *